Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

E. Assmann-Schuilwerve, MSc

E. Assmann-Schuilwerve, MSc
NaamNoor Assmann-Schuilwerve, MSc
FunctieKlinisch psycholoog
Specialisme Medische Psychologie

Binnen de vakgroep Medische Psychologie werk ik voornamelijk voor de sectie volwassenen. Vrijwel alle medisch specialisten kunnen naar ons verwijzen.

 

Ik zie mensen met uiteenlopende aandoeningen, zoals chronische ziekten waarbij psychologische factoren een belangrijke rol spelen omdat een langdurende ziekte aanpassing op allerlei terreinen van het leven vergt (zoals onder andere gedragsmatig, emotioneel, relationeel). Dit vraagt veel van iemands aanpassingsvermogen en kan aanleiding zijn voor het ontwikkelen van psychologische problemen. Ook zie ik mensen met somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten. Dat zijn klachten zoals vermoeidheid en pijn waar niet altijd een goede medische verklaring voor is. Omdat deze klachten meestal niet vanzelf verdwijnen kijk ik samen met de patiënt naar factoren die de klachten kunnen verergeren of in stand houden met als doel om beter met de klachten om te kunnen gaan en er soms daardoor ook minder last van te hebben. Daarnaast zie ik mensen die vanwege bijvoorbeeld een kwetsbare persoonlijkheid moeite hebben met het omgaan met een lichamelijke ziekte.

 

Deze interactie tussen lichaam, geest en omgeving heeft mij altijd al geboeid. Ik vind het altijd weer bijzonder om samen met iemand tot een persoonlijk plan te komen voor behandeling en naast iemand te mogen staan in wat vaak een ingrijpende, onzekere en moeilijke tijd is.

 

Naast mijn werk als behandelaar ben ik ook inhoudelijk manager van de vakgroep Medische Psychologie. Dit betekent dat ik me bezig houdt met het beleid binnen de vakgroep en de rol van de Medische Psychologie binnen het ziekenhuis.


Opleiding(en)

2004-2008 Psychologie (Vrije Universiteit Amsterdam)

2011-2012 Opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog (RINO zuid)

2014-2018 Specialistische opleiding tot Klinisch psycholoog (RINO zuid)

2017 EMDR Basisopleiding


Bijzonderheden
  • Lid Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen (NVGzP)
  • Lid Landelijke Vereniging Medische Psychologie (LVMP)
  • Lid Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
  • Lid Nederlandse Vereniging voor Neuropsychologie (NVN)
  • Lid Nederlandse Behavioral Medicine Federatie (NBMF)
  • Lid Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt)
  • Cognitief gedragstherapeut in opleiding

Zoeken

Print