Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

ZorgDomein

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis maakt sinds een aantal jaren gebruik van ZorgDomein. ZorgDomein biedt de huisarts de mogelijkheid om patiënten elektronisch te verwijzen naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

 

De verwijzing gebeurt via de computer en verbetert de afstemming tussen de huisarts en de specialist en/of het ziekenhuis. Het doel hierbij is dat de huisarts en de patiënt beter geïnformeerd zijn, dat de communicatie tussen de huisarts, de patiënt en de specialist en/of het ziekenhuis goed loopt en dat de patiënt sneller op het juiste spreekuur komt en onnodige bezoeken worden voorkomen.

 

Wat gebeurt er in de huisartsenpraktijk indien de huisarts verwijst via ZorgDomein?

 

  • De huisarts verwijst naar het ziekenhuis met een uniek 'ZorgDomeinnummer', dit is het verzoek voor een afspraak. De verwijsbrief zelf kan eventueel later afgerond worden.

 

  • De patiënt krijgt dit unieke 'ZorgDomeinnummer' op een patiëntbericht mee van de huisarts. Dit is een brief met het 'ZorgDomeinnummer' en waarin informatie over uw afspraak staat. Afhankelijk van de informatie op deze brief belt de patiënt zelf met het ziekenhuis òf neemt het ziekenhuis contact op met u. Daarbij geeft u het unieke 'ZorgDomeinnummer' door.

 

  • Er wordt met de patiënt een afspraak gemaakt. Deze kan de patiënt noteren op de brief die de patiënt ontvangen heeft van de huisarts heeft. In de brief kunt u ook vinden of er voorbereidingen nodig zijn voor het bezoek aan het ziekenhuis.

 

Meer weten over het gebruik van ZorgDomein in uw praktijk? Klik dan op site van ZorgDomein: ZorgDomein

 Zie verder:

Zoeken

Print