Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Samenwerkende afdelingen

Jeroen Bosch Diagnostiek (JBD) is het loket naar alle onderzoeksafdelingen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. JBD maakt alle eerstelijnsonderzoeken die worden uitgevoerd door de diverse laboratoria inzichtelijk in ZorgDomein. Daarnaast kunt u aanvragen via een aanvraagformulier, dat we voorgedrukt met de specifieke praktijkgegevens bij u kunnen leveren. Voor vragen over prikposten of bestellingen van aanvraagformulieren en monstermaterialen kunt u terecht bij JBD.

 

De betreffende samenwerkende afdelingen zijn:

 

1. Radiologie, Nucleaire Geneeskunde en Vaatlaboratorium

Afspraken voor onderzoeken kunnen uitgevoerd worden op de hoofdlocatie en buitenpoliklinieken. Voor het maken van een afspraak kunt u of uw patiënt contact opnemen met JBD.

 

2. Laboratorium Klinische Chemie en Hematologie (LKCH)

Het LKCH verricht bloedafnames en klinisch chemisch en hematologisch onderzoek in bloed en andere menselijke lichaamsmaterialen. LKCH bemenst de prikposten in het adherentiegebied van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, die door JBD worden getoetst op de gestelde kwaliteitseisen. De JBD koerier zorgt dagelijks zorgvuldig voor het ophalen van de materialen.

JBD is ook het loket voor vragen over POCT in de praktijk. JBD en het POCT team staan klaar om kwaliteitscontroles van de apparaten uit te voeren en benodigde voorraden aan te vullen in uw praktijk.

 

3. Laboratorium Medische Microbiologie

JBD biedt de patiënt de mogelijkheid om materialen, zoals urine en faeces, dichtbij huis in te leveren op een van onze posten of bij de huisarts. Dagelijks haalt een koerier deze materialen op. Laboratorium MMB voert het onderzoek uit en zorgt ervoor dat onderzoekspakketten aangevuld worden.  

 

4. Laboratorium Pathologie

Ook de materialen die het Laboratorium Pathologie onderzoekt, zoals stukjes huid, nagels en moedervlekken, kunnen ingeleverd worden op een van de prikposten en bij de huisarts. De dagelijkse koeriersdienst van JBD haalt de materialen op.

 

5. Cardiologie

JBD maakt voor de eerstelijnsonderzoeken zoals echocardiografie en ergometrie van de afdeling Cardiologie afspraken met uw patiënten. Daarnaast heeft de afdeling Cardiologie een inloopspreekuur op verschillende buitenpoli voor het maken van een ECG.

 

6. Longgeneeskunde

Voor de onderzoeken die de afdeling Longgeneeskunde uitvoert, zoals spirometrie, worden afspraken met patiënten gemaakt door JBD.


Zoeken

Print