Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Meer informatie

Juridisch advies

Wij wijzen u op de mogelijkheid om uw belangen te laten behartigen door een advocaat of letselschaderegelingsbureau. Meer informatie hierover kunt u vinden op de internetsite:

http://www.deletselschaderaad.nl/

 

Zorgbelang Brabant

Als u hulp wilt bij zaak- of letselschade kunt u eventueel gratis advies en ondersteuning vragen bij de onafhankelijke organisatie Zorgbelang Brabant.

http://www.zorgbelang-brabant.nl/index.php?p=17

 

De geschillencommissie

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is aangesloten bij De Geschillencommissie Zorg. Als uw claim niet hoger is dan 25000 euro,  kunt u het geschil bij deze commissie voorleggen. https://loket.degeschillencommissie.nl/Web/Site/default.aspx?m=commissie&code=zin

 

Patiëntenrechten

Voor meer informatie over patiëntenrechten kunt u ook kijken op www.kiesbeter.nl of op de website van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) www.npcf.nl

 

Patiëntenfederatie Nederland

Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt 170 patiënten- en consumentenorganisaties. Patiëntenfederatie Nederland biedt via haar kanalen, zoals patientenfederatie.nl en ZorgkaartNederland.nl, informatie die mensen helpt bij het maken van keuzes in de zorg.

www.patientenfederatie.nl

Nationaal Zorgnummer

Het Nationale Zorgnummer is dé advieslijn over zorg, ondersteuning en participatie. U kunt hier terecht voor vragen en klachten over de zorg.

www.nationalezorgnummer.nl

 

Landelijk meldpunt Zorg

Het Landelijk Meldpunt Zorg geeft informatie en advies indien u een vraag of klacht heeft over de kwaliteit van zorg. Het landelijk Meldpunt Zorg lost geen klachten op, maar helpen u wel verder. Ze informeren u over de mogelijkheden uw klacht op te lossen, beantwoorden uw vragen en helpen u met praktische tips.
www.landelijkmeldpuntzorg.nl

 

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

De inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd bewaakt en bevordert de kwaliteit en veiligheid van de zorg.

www.igj.nl

 

Tuchtcollege gezondheidszorg
De Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg behandelen klachten over het medisch handelen van individuele zorgverleners. Het tuchtrecht is bedoeld om de kwaliteit in de gezondheidszorg op niveau te houden.
www.tuchtcollege-gezondheidszorg.nl


 


Zie ook

Zoeken

Print