Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Spreekuur voor bekkenbodemproblemen

Heeft u het gevoel dat u een verzakking heeft? Of verliest u wel eens ongewild urine of ontlasting? Blijf er niet mee rondlopen! Maak dan een afspraak. Samen zoeken we naar een passende oplossing voor u.

 

Wist u dat 1 op de 3 vrouwen boven de 35 jaar last heeft van een verzakking of ongewild urine- of ontlasting verlies? Er zijn veel vrouwen die zich hiervoor schamen. Vrouwen blijven er onnodig mee rondlopen, terwijl het veel gevolgen heeft in uw dagelijks leven.

 

Met welke klachten kunt u bij ons terecht?

  • Verzakking of het gevoel van een verzakking. Het voelt alsof er iets uit uw vagina naar buiten zakt. Patiënten omschrijven dit ook wel als ‘balgevoel’.  
  • Ongewenst urineverlies. Dit komt voor bij niezen, hoesten of persen. Het kan ook zijn dat u het niet droog redt tot aan de wc als u aandrang voelt om te moeten plassen.
  • Ongewenst ontlasting verlies.
  • Het gevoel dat u vaak moet plassen.
  • Pijn bij het vrijen.

 

Waarom bent u bij ons in goede handen?

Gewoon, omdat u ertoe doet. Wij zorgen graag voor een oplossing die bij u past. Veel vrouwen met bekkenbodem klachten zijn al door ons geholpen. We weten hoe belemmerend deze klachten kunnen zijn en doen er dan ook alles aan om u te helpen. We werken hierin samen met urologen, fysiotherapeuten en continentieverpleegkundigen. Doordat we allemaal onze eigen expertise hebben bekijken we uw klachten grondig. Als het nodig is, kunnen we u informeren, behandelen of opereren. Dit gebeurt allemaal in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

 

Wie werken hier?

Hier werkt een toegewijd team bestaande uit een gynaecoloog, uroloog, verpleegkundigen en continentieverpleegkundige.

 

Wat gebeurt er tijdens uw bezoek?

Voordat u bij ons een afspraak heeft, vragen we u een vragenlijst in te vullen. Door de informatie die u ons geeft kunnen wij inschatten wie u het beste kan zien tijdens de eerste afspraak.

Dit kan een gynaecoloog, uroloog of beide zijn. Dit hangt af van uw klachten. Samen bespreken we welke klachten u heeft. Ook voeren we een lichamelijk onderzoek uit. Soms is er verder onderzoek nodig. Samen zullen wij bespreken wat de oorzaak is van uw klachten.

 

Welke behandeling past bij u?

Wij geven u aan welke behandelingen er mogelijk zijn. Dan bespreken we de voor-en nadelen van de behandeling met u. Op deze manier kunt u zelf een keuze maken welke behandeling het beste bij u past.


Een afspraak maken

U kunt alleen op het bekkenbodemspreekuur terecht als u daarvoor een afspraak heeft.

 

U kunt alleen een afspraak maken via Zorgdomein na een verwijzing van de huisarts of specialist. Heeft u geen verwijzing? Dan worden de kosten van afspraak, onderzoek en behandeling niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

 

Houdt u er rekening mee dat u zich bij uw bezoek moet legitimerenLees voor uw eerste bezoek ook de algemene informatie over polikliniekbezoek. Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

 MedewerkersZie verder:

Openingstijden

Spreekuur: dinsdagochtend

Afspraken maken: maandag t/m vrijdag van 8.30 - 17.00 uur via (073) 553 60 10.


Telefoonnummers

(073) 553 62 50
(073) 553 60 10


Locatie

Boxtel
Liduinahof 35
5281 AD Boxtel


Patiëntenfolders

Zoeken

Print