Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Radiologie

Naast conventionele röntgenonderzoeken (zoals X-thorax en foto’s van extremiteiten en rug) kunnen patiënten op de afdeling Radiologie terecht voor:

  • MRI-onderzoek (o.a. cerebrum, wervelkolom, knie)
  • CT-onderzoek (o.a. cerebrum, thorax, abdomen, virtuele coloscopie)
  • Mammografie
  • Botdensitometrie
  • Maag- en darmonderzoek
  • Echografie

 

Patiënten kunnen zich op verwijzing van de huisarts of medisch specialist melden bij de afdeling Radiologie op de ziekenhuislocatie naar keuze.

 

Niet alle ziekenhuislocaties zijn uitgerust met dezelfde onderzoeksmogelijkheden, zo zijn op de locaties Rosmalen, Drunen en Zaltbommel (Gamerschestraat 32a) alleen conventioneel röntgenonderzoek en echografie mogelijk. Locatie Boxtel beschikt daarnaast ook over mammografiefaciliteiten.

De hoofdlocatie in 's-Hertogenbosch is uitgerust met alle bovengenoemde radiologische onderzoeksmogelijkheden. Kijk voor een overzicht per locatie in de bezettingskalender in het item 'snel naar' op de homepage.

 

Afspraak maken

Voor echografie, mammografie en alle maag/darm onderzoeken moet van tevoren een afspraak worden gemaakt. Ook voor conventionele röntgenonderzoeken heeft dit de voorkeur. De wachttijd voor patiënten blijft daardoor kort. Doorgaans kan uw patiënt voor conventionele röntgendiagnostiek met of zonder afspraak dezelfde dag terecht.

Is er een MRI of CT onderzoek aangevraagd dan dient de aanvraag op de afdeling radiologie aanwezig te zijn. Na screening van de aanvraag wordt het onderzoek gepland.

Alle onderzoeken kunnen ook via Zorgdomein aangevraagd worden (bij voorkeur via de alfabetische lijst) 

 

Contact

Openingstijden locatie Den Bosch werkdagen van 08.00 uur tot 17.15 uur, Bucky onderzoek ma tm do tot 19.30 uur
Naam Jeroen Bosch Ziekenhuis, afdeling Radiologie
Adres

Postbus 90153

5200 ME 's-Hertogenbosch

Patiëntenafsprakenlijn (073) 553 26 00
Faxnummer (073) 553 26 01


Zie ook

Zoeken

Print