Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Dagbehandeling

Wordt u binnenkort opgenomen op de afdeling Dagbehandeling?

Lees dan de algemene informatie over opname in het Jeroen Bosch Ziekenhuis; deze geldt ook bij een dagopname.

 

Voorbereiding Dagbehandeling

Als u voor een operatie, behandeling of onderzoek naar de afdeling Dagbehandeling komt, is het belangrijk dat u thuis een aantal voorbereidingen treft:

 

 • Neem op de ochtend van de dagopname thuis nog een douche of bad.
 • U mag deze dag geen make-up of bodylotion gebruiken.
 • Verwijder thuis eventuele nagellak en kunstnagels van beide handen en voeten.
 • Sieraden en horloges moet u uitdoen voordat u naar de operatiekamer gaat. Laat sieraden bij voorkeur thuis of berg ze op in het kluisje in uw kledingkast op de kamer.
 • Piercings moet u altijd verwijderen.
 • Regel van tevoren uw vervoer naar huis. Heeft u anesthesie of kalmerende medicijnen gekregen, dan mag u niet zelf aan het verkeer deelnemen. Ook is alleen naar huis gaan met de taxi niet toegestaan.  Het is van tevoren nooit precies bekend hoe laat u weer naar huis mag. Spreek daarom af met degene die u ophaalt, dat deze telefonisch bereikbaar is. Geeft u bij aankomst in het ziekenhuis de naam en het telefoonnummer van deze persoon door aan de verpleegkundige.
 • U mag de eerste nacht na een ingreep niet alleen thuis zijn. Regel van tevoren dat er iemand 's nachts bij u is om u eventueel te helpen.
 • Na een operatie wordt paracetamol als pijnstiller geadviseerd. Zorg ervoor dat u deze in huis heeft.
 • Het Jeroen Bosch Ziekenhuis wil graag precies weten welke medicijnen u gebruikt, ook de medicijnen die bijvoorbeeld uw huisarts heeft voorgeschreven. Uw thuisapotheek houdt dit bij in het Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Neem bij ieder bezoek aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis een papieren versie van uw AMO mee. Uw thuisapotheek kan dit voor u uitprinten. Vraag hierom kort voordat u het ziekenhuis bezoekt. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis kan digitaal uw historisch medicatieoverzicht opvragen, maar alleen als u daar toestemming voor heeft gegeven. Deze toestemming regelt u bij alle apotheken waar u medicatie ophaalt, of online via www.ikgeeftoestemming.nl. Toch blijft het ook dan belangrijk om uw papieren AMO mee te nemen naar het ziekenhuis. Aan de hand van uw AMO controleren we welke medicatie u op dit moment gebruikt. Na goedkeuring van de arts vermelden we deze medicijnen in uw Elektronisch Patiënten Dossier.

 • Op de afdeling Dagbehandeling houdt u de medicijnen die u thuis al gebruikte in eigen beheer. Neemt u voldoende medicatie mee voor de duur van uw opname (graag in de originele verpakking).

 

Uw verblijf op de afdeling Dagbehandeling

Er zijn een aantal zaken die op de afdeling Dagbehandeling anders gaan dan op andere verpleegafdelingen:

 

 • Uw verblijf op de afdeling Dagbehandeling is van korte duur en daarom kunt u geen bezoek ontvangen. In principe is ook aanwezigheid van een begeleider aan het bed niet toegestaan gedurende de opname.
 • Op de afdeling Dagbehandeling is geen 'Comfortzorg' mogelijk.
 • De afdeling zorgt, afhankelijk van uw behandeling, voor koffie, thee, soep of lunch (broodmaaltijd). 
 • Op de afdeling Dagbehandeling bezoekt de arts u in principe niet na de ingreep en regelt de verpleegkundige uw ontslag. Wanneer de arts u nog wel wil bezoeken, hoort u dit van de verpleegkundige. Als u een bericht voor uw huisarts mee krijgt, moet u dat uiterlijk de volgende dag bij hem/haar laten bezorgen.

 

Telefoontje na dagbehandeling

Sommige patiënten worden de dag na hun verblijf op de afdeling Dagbehandeling gebeld door een verpleegkundige. De verpleegkundige informeert dan hoe het gaat en of de eerste nacht thuis goed is verlopen. Bij problemen of vragen kan de verpleegkundige u dan nog gerichte adviezen geven of doorverwijzen naar de behandelende arts.

 

De verpleegkundige spreekt met u af of u de volgende dag thuis gebeld gaat worden. Dit wordt standaard gedaan na bepaalde operaties (bijv. liesbreuk en spataderen). Maar er kunnen ook andere redenen zijn om u nog te bellen, bijvoorbeeld als u met een drain naar huis bent gegaan, als u veel bloed bent verloren of misselijk bent geweest.

 

Vragen of problemen na ontslag

Heeft u de eerste twee dagen na ontslag vragen of problemen, die te maken hebben met uw opname in het ziekenhuis? 

U krijgt bij ontslag een brief mee met de telefoonnummers die u de eerste 48 uur kunt bellen. Heeft u daarna vragen of problemen, dan neemt u contact op met uw huisarts.

 

Openingstijden en telefoonnummers

 

Locatie Openingstijden Telefoonnummer
Den Bosch

Dagbehandeling Snijdend

(gebouw C, verdieping 3, 1e gang links via gebouw B):

van maandag t/m vrijdag 07.00 - 21.00 uur

 

Dagbehandeling Beschouwend

(gebouw D, verdieping 3, ontvangst 1):

van maandag t/m vrijdag 07.00 - 18.00 uur

 

(073) 553 64 00

 

 

 

(073) 553 64 45

 

 

 

 


Zie ook

Patiëntenfolders

Zoeken

Print