Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Klinische Chemie en Hematologie

Het Laboratorium Klinische Chemie en Hematologie verricht bloedafnames en klinisch chemisch en hematologisch onderzoek in bloed en andere menselijke lichaamsmaterialen. Op basis hiervan is het laboratorium te verdelen in bloedafname, klinische chemie en hematologie. 

 

Bloedafname

Door medewerkers worden bloedafnames uit de arm en/of uit de vinger verricht. De bloedafnames worden uitgevoerd op diverse locaties van het ziekenhuis (zowel klinisch als poliklinisch). Daarnaast zijn er diverse prikposten van JBD in en buiten het ziekenhuis.

 

Klinische Chemie

Binnen dit onderdeel van het laboratorium wordt algemeen klinisch-chemisch onderzoek, urine- en ontlastingonderzoek en bloedgasanalyse verricht.  Daarnaast wordt ook specialistisch onderzoek verricht op het gebied van hormonen, allergie, immunologie, auto-immuunziekten, tumormarkeronderzoek, eiwitonderzoek, vitamineonderzoek en spermaonderzoek.

 

Hematologie

In dit deel van het laboratorium wordt algemeen bloedcelonderzoek, morfologisch onderzoek, stollingsonderzoek en bloedgroepenonderzoek verricht. Daarnaast wordt ook specialistisch onderzoek verricht op het gebied van bloedgroepen, stolling en trombose en beenmerg/bloedonderzoek naar kwaadaardige aandoeningen.

 

Contact

Openingstijden werkdagen geopend van 8.00 uur tot 16.45 uur
Naam Jeroen Bosch Ziekenhuis, laboratorium Klinische Chemie en Hematologie
Adres

Postbus 90153

5200 ME 's-Hertogenbosch

locatie Den Bosch Route B.0.3, Routewijzer 

 

Meer informatie

Aanvullende informatie over laboratoriumonderzoeken van het laboratorium Klinische Chemie en Hematologie is bijeengebracht in de app van LKCH (klik op de link voor instructie van de app).

De app van LKCH omvat onder andere informatie over:

  • Doorbelgrenzen voor laboratoriumuitslagen 
  • Referentiewaarden 
  • Protocollen en aanvraagpakketten 
  • Doorlooptijden van onderzoeken die niet dagelijks worden verricht

 

Handige links:

www.uwbloedserieus.nl
www.nvkc.nl
www.medischlab.nl


Patiëntenfolders

Zoeken

Print