Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Beleid wetenschap

Er zijn een drietal thema's gekozen voor wetenschap waar extra focus op komt te liggen in de periode 2017 tot en met 2020. Deze focus wordt ingezet om te excelleren en toonaangevend te zijn op deze kansrijke gebieden. Het betreft de volgende thema's:

 

Patient centered outcome research

In onze strategie staat gezondheidswelzijn centraal, dat wil zeggen de manier waarop mensen hun gezondheid beleven. Patient centered outcome research (PCOR) past daar goed bij. Bij PCOR worden de effecten van interventies op de uitkomsten van zorg onderzocht binnen een brede range van aspecten die voor de patiënt van belang zijn. We richten ons hierbij op de context van de patiënt. Dit wil zeggen, de leefomstandigheden en voorkeuren van patiënten en de setting waarin zorg plaatsvindt. We onderzoeken de invloed van afstemming op deze context op de uitkomst van zorg en de gezondheidsbeleving. 

 

Lees verder >>>

 

Data science

Data Science is een onderwerp waar de ontwikkelingen bijzonder snel gaan. Zo zijn medische data nu volledig digitaal beschikbaar na de invoering van het EPD. Ook maken technologische ontwikkelingen, zoals apps en wearables, steeds meer mogelijk. De kosten om data op te slaan en te verwerken nemen exponentieel af en de methodologie om ongestructureerde data te bewerken is sterk in ontwikkeling.

 

Lees verder >>>

 

Netwerkzorg

 

Zorg wordt bijna altijd aangeboden in samenwerking door meerdere partijen. Binnen en vaak ook buiten het JBZ. Samenwerken in een netwerk in de zorg kent diverse aspecten. Onderzoek richt zich op hoe processen binnen netwerken goed georganiseerd kunnen worden. In samenwerking met de School of Economics and Management van Tilburg University, onderzoeken wij hoe processen binnen netwerken in de zorg goed georganiseerd kunnen worden. Modulair organiseren staat daarbij centraal. Het JBZ wil leren hoe de samenwerking met partners in de zorg, overheid en Bossche omgeving leidt tot betere gezondheidszorg, die verder reikt dan de muren van het ziekenhuis.

 

Lees verder >>>

 

 


Zoeken

Print