Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Trombosedienst

De  Stichting Trombosedienst ’s-Hertogenbosch e.o. is een zelfstandige stichting binnen de organisatie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De Trombosedienst verzorgt de behandeling van mensen die bloedstollingremmende medicijnen (orale antistolling dan wel bloedverdunners) gebruiken.

 

De behandeling wordt voorgeschreven door een specialist of door de huisarts (verpleeghuisarts) en vervolgens volledig uitbesteed aan de Trombosedienst. De behandelend arts vermeldt bij aanmelding schriftelijk de indicatie en andere relevante gegevens. Het moment van stoppen van de medicatie wordt ook door de behandelend arts bepaald.

 

Patiënten met een verhoogde kans op trombose kunnen orale antistollingsmiddelen (acenocoumarol, fenprocoumon of marcoumar) voorgeschreven krijgen om trombose te voorkomen dan wel te behandelen. Deze middelen maken het bloed minder stolbaar. Is de dosis te laag dan bestaat er een risico op trombose, is de dosis te hoog dan bestaat er risico op het krijgen van een bloeding. De dosis van deze medicijnen dient regelmatig bijgesteld te worden aan de hand van de actuele bloedstollingwaarde en relevante medische gegevens van de patiënt.

 

De medewerker van de Trombosedienst verzamelt en registreert bij inschrijving de noodzakelijke algemene en medisch relevante gegevens. Bij de eerste controle wordt de patiënt door de medewerker van de Trombosedienst op een doeltreffende manier geïnformeerd over de antistollingbehandeling en er wordt schriftelijk voorlichtingsmateriaal beschikbaar gesteld. Ook tijdens de antistollingbehandeling wordt regelmatig voorlichting gegeven over alle aspecten van de behandeling.

 

Voor patiënten met een langdurige indicatie voor antistolling bestaat er een mogelijkheid om, onder begeleiding van de trombosedienst, de bloedcontrole en het bepalen van de juiste dosering zelf te verrichten.

 

Voor meer informatie verwijzen we u naar de naar de www.trombosedienst-denbosch.nl. Daarnaast kunt u met ons contact opnemen via onderstaande contactgegevens. Bent u op zoek naar een prikpost van de trombosedienst, kijkt u dan naar het overzicht van prikpostenZie verder:

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 - 10.00 uur

Zie prikposten overzicht


Telefoonnummers

(073) 553 86 16 (24 uur bereikbaar)


Locatie

's-Hertogenbosch

Henri Dunantstraat 1

5223 GZ  's-Hertogenbosch

 

Let op! Als uw navigatiesysteem ons adres niet kent, geeft u in: Vlijmenseweg 10, 5223 GW 's-Hertogenbosch.


Route B.0.3

Routewijzer


Zoeken

Print