Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Multidisciplinair Vasculair Centrum (MultiVasC)

Het Multidisciplinair Vasculair Centrum (MultiVasC) is een kennis- en behandelcentrum voor patiënten met een aandoening aan het hart en/of de vaten. Voorbeelden van hart- en vaatziekten zijn: een hartinfarct, een herseninfarct, etalagebenen (claudicatio intermittens), een verwijde buikslagader en vernauwde halsslagaders.

 

Wie werken hier?

In het MultiVasC werken specialisten van verschillende disciplines (internisten, cardiologen, neurologen en vaatchirurgen) en vasculair verpleegkundigen. Gezamenlijk behandelen we patiënten om te voorkomen dat er opnieuw problemen met het hart of de vaten optreden.

 

Het MultiVasC kan onderzoeken of u een vergrote kans heeft op het krijgen van (bepaalde) hart- en vaatziekten. Dit noemen we screening van risicofactoren. Bij deze screening wordt u gezien door een specialist. Dit kan een internist, neuroloog, cardioloog of vaatchirurg zijn. De verschillende specialisten werken op dezelfde manier tijdens het MultiVasC spreekuur. Er zit dus geen verschil in behandeling.

 

Wie kunnen hier terecht?

U kunt bij ons terecht wanneer u een hartinfarct of een herseninfarct heeft gehad, wanneer u last heeft van etalagebenen of een verwijde buikslagader

 

Ook bij Diabetes Mellitus kan de internist u naar het MultiVasC verwijzen om uw risicofactoren goed in beeld te brengen. Diabetes mellitus is een stofwisselingsziekte. Oorzaak van diabetes mellitus kan zijn een slechte functie van de alvleesklier die de insulineproductie regelt. Het kan ook gaan om een storing in de insulinereceptoren die de glucose (bloedsuiker) uitwisseling tussen de bloedbaan en de lichaamscellen regelen. Patiënten met diabetes mellitus hebben een vergrote kans op hart- en vaatziekten. Dat geldt vooral voor diabetespatiënten die roken.Spreekuren

Het MultiVasC heeft een screeningsspreekuur. Tijdens dit spreekuur wordt de screening van risicofactoren van hart- en vaatziekten gedaan.


Een afspraak maken

Voor de screening van risicofactoren heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Uw specialist stuurt de verwijzing naar het MultiVasC. U krijgt dan een uitnodiging voor een afspraak thuisgestuurd.

 

Voor het maken van een afspraak kunt u rechtstreeks met de polikliniek contact opnemen.  Lees voor uw eerste bezoek ook de algemene informatie over polikliniekbezoek. Houdt u er rekening mee dat u zich bij uw bezoek dient te legitimeren. Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

 Medewerkers

 • Mevr. M.J.M. van de Wetering
  Vasculair verpleegkundige
  lees verder »
 • Mevr. J. van Schaijk
  Vasculair verpleegkundige
  lees verder »
 • Mevr. C.M. Martens- de Leeuw
  Dialyseverpleegkundige, MultiVasC-verpleegkundige
  lees verder »


Zie verder:

Openingstijden

Maandag t/m donderdag 08.30 - 16.30 uur 


Telefoonnummers

via poli Nefrologie: (073) 553 30 71


Locatie

's-Hertogenbosch

Henri Dunantstraat 1

5223 GZ  's-Hertogenbosch

 

Let op! Als uw navigatiesysteem ons adres niet kent, geeft u in: Vlijmenseweg 10, 5223 GW 's-Hertogenbosch.


Route B.1.2

Routewijzer


Patiëntenfolders

Zoeken

Print