Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Seksuologen behandelen vragen en problemen op het gebied van seksualiteit. Dat kan bijvoorbeeld een gebrek aan seksuele behoefte zijn, opwindings- of erectieproblemen, problemen met orgasme of zaadlozing, vaginisme of pijn bij het vrijen. Soms hangt een vraag of klacht samen met een lichamelijke aandoening waarvoor iemand in het ziekenhuis onder behandeling is.

 

Bij een lichamelijke aandoening verandert er soms veel in iemands leven ook op het gebied van seksualiteit. Dit kan zowel voor de patiënt zelf als voor diens partner. U kunt bij de seksuoloog bijvoorbeeld terecht voor informatie over seksualiteit na een prostaat-operatie of na het verwijderen van de baarmoeder. Of u en uw partner willen graag eens praten over seksualiteit na een hartinfarct, herseninfarct of een andere lichamelijke aandoening.

 

De gemiddelde behandelduur bestaat uit vijf tot zeven sessies van een uur. Op dit moment worden deze behandelingen door de ziektekostenverzekeraar vergoed,  omdat ze in het kader van gynaecologische zorg gedeclareerd worden.

 

Lees meer over het seksuologie spreekuur.


Zoeken

Print