Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Elektronische rapportage

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis verzorgt de rapportage aan verwijzers. Dit is een communicatie/rapportage manier waarbij vanuit deze systemen een elektronisch bericht rechtstreeks verstuurd wordt naar het HIS (huisartsen informatie systeem). Op deze manier gaat de rapportage veel sneller dan de papieren manier. In overleg zijn andere mogelijkheden bespreekbaar.

 

Edifact wordt gebruikt voor de deelsystemen:  

 

Om gebruik te kunnen maken van Edifact, heeft de aanvrager een postbusnummer nodig van lifeline/zorgmail. Door op voorgaande link te klikken, kunt u informatie opvragen en/of u opgeven voor Edifact rapportage.

 

Contact

Heeft u vragen over Edifact in het Jeroen Bosch Ziekenhuis dan kunt u tijdens kantooruren bellen met (073) 553 33 44 of e-mailen naar edi@jbz.nl.

 

Klinisch chemisch en hematologisch onderzoek

Voor regulier onderzoek geldt dat dit binnen een dag wordt uitgevoerd. Indien de bloedafname voor 12.00 uur heeft plaats gevonden zal de rapportage dezelfde dag worden verzonden. Voor enkele onderzoeken, zoals de analyse van M-proteïnes en sommige hormonen is meer tijd nodig.

 

Microbiologisch onderzoek

Voor serologisch onderzoek geldt dat de uitslag binnen een werkweek bekend is. Voor overig onderzoek is de doorlooptijd afhankelijk van de materiaalsoort. Een positieve kweek waarbij een bacterie moet worden gedetermineerd en een antibiogram moet worden bepaald, zal vanzelfsprekend meer tijd in beslag nemen dan de doorlooptijd van een negatieve kweek. In de regel kan er van worden uitgegaan dat kweekuitslagen binnen 5 dagen worden gerapporteerd.

 

Pathologisch anatomisch onderzoek

Voor routine histologisch- en cytologisch onderzoek geldt dat de uitslag binnen 3 werkdagen zal worden gerapporteerd. De doorlooptijd voor een volledige diagnose kan echter – afhankelijk van de aard van het materiaal en eventueel aanvullende bepalingen – langer duren.

 

Radiologie

Verslaglegging van radiologisch onderzoek vindt plaats binnen 24 uur na het beëindigen van het onderzoek. De radiologische afdelingen beschikken over een koppeling met Edifact.


Zoeken

Print