Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Vrijwilligerswerk

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn zo’n 150 vrijwilligers actief . Doorlopend zijn wij op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers met hart voor zorg en patiënt. Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen, neem gerust contact met ons op.

 

Unie van vrijwilligers (UVV)

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn zo’n 180 vrijwilligers van de Unie van Vrijwilligers actief. De vrijwilligers van de UVV ondersteunen verschillende projecten in het ziekenhuis en daarbuiten. Voorbeelden van vrijwilligerswerk zijn: gastvrouwen/-heren receptie, patiëntondersteuners die werken op de verpleegafdelingen (o.a. verzorgen bloemen), chauufeur Shuttleservice, lectuurvoorziening en nog meer projecten. Belangrijke taak van de vrijwilligers is de tijd nemen voor een praatje met de patiënten die daartoe behoefte voelen.

 

Doorlopend is de UVV op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers met hart voor zorg en patiënt. Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen, neem dan contact op met de Unie van vrijwilligers (UVV). Dat kan telefonisch via 06-33385342 en via e-mail uvvdenbosch@gmail.com.

 

Uitgebreide informatie over de UVV, alle projecten en de beschikbare vacatures vind u op de website www.uvv-denbosch.nl.

 

Dienst Geestelijke Verzorging

De vrijwilligers bij de dienst Geestelijke Verzorging assisteren veelal in het weekend. Zij vervoeren patiënten naar de kapel of aula, verzorgen na afloop van de diensten een kopje koffie voor de patiënten of zingen in het ziekenhuiskoor. 

U kunt zich aanmelden voor deze activiteiten via de telefoonnummers (073) 553 21 66 of (073) 553 63 73.

 

Vriendendiensten

Vriendendiensten bestaat uit een groep vrijwilligers die sterk is betrokken bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis en graag inhoudelijk iets wil betekenen voor bezoekers en patiënten. Ze bieden ondersteuning bij het gebruik van MijnJBZ, het digitaal patiëntendossier van het JBZ. Ook helpt een groep vrijwilligers bij het Taalpunt voor laaggeletterde patiënten en bezoekers.

 

Vriendendiensten is een initiatief van Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis. Benieuwd naar de ervaringen van onze vrijwilligers? Kijk dan op onze website.

 

U kunt zich aanmelden via vrienden@jbz.nl.


Zoeken

Print