Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Wie zijn we

Fusieziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) is in 2002 ontstaan uit een fusie tussen het Bosch Medisch Centrum en het Carolus-Liduinaziekenhuis en bestaat op dit moment uit vier locaties. Het verzorgingsgebied omvat de regio 's-Hertogenbosch: van Boxtel tot Oss en van Zaltbommel tot Vlijmen.

 

 

Vrijwel alle specialisaties

Het ziekenhuis is met 4000 medewerkers en 240 medisch specialisten de grootste werkgever in de regio. Vrijwel alle medische specialisaties zijn vertegenwoordigd. Jaarlijks verzorgen we meer dan 500.000 polikliniekenbezoeken en ruim 60.000 ziekenhuisopnames.

 

Topklinisch ziekenhuis

Het JBZ is als één van de grootste opleidingsziekenhuizen in Nederland aangesloten bij de Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ). Kenmerkend voor een STZ-ziekenhuis is dat behalve hoogwaardige patiėntenzorg ook opleiding en onderzoek tot de kerntaken behoren. Per jaar begeleiden wij 350 co-assistenten en leiden wij 88 arts-assistenten op tot specialist. Daarnaast leiden we jaarlijks 200 verpleegkundigen op via de zogenaamde beroepsbegeleidende leerweg. In 2013 had het Jeroen Bosch Ziekenhuis 21 (medische) vervolgopleidingen.  

 

Nieuwbouw

De nieuwbouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is gereed. De drie Bossche locaties (het Carolus, het Groot Ziekengasthuis en het Willem-Alexander) zijn samen ondergebracht op één locatie. Bij het ontwerp en inrichting van het nieuwe gebouw staat de behoefte van de patiënt centraal.

 

Ambitie

Onze visie en onze kernwaarden zijn erop gericht om onze ambitie waar te maken het meest patiëntgerichte en patiëntveilige ziekenhuis van de Nederland te worden.

 


Zoeken

Print