Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Jeroen Bosch Ziekenhuis organiseert symposium ‘Voeding en Kanker; wat (w)eten we eigenlijk’?

woensdag 7 maart 2018

Bij mensen met kanker verandert vaak de smaak of vermindert de eetlust. Door de behandeling kunnen zij een afkeer krijgen van bepaalde gerechten of voedingsmiddelen. Misselijkheid, gewichtstoename of –verlies zijn ook veel gehoorde klachten. En mensen vragen zich soms af of bepaalde voeding helpt om beter te worden.

 

Op vrijdagmiddag 13 april 2018 houdt het Jeroen Bosch Ziekenhuis een symposium over dit thema. De bijeenkomst 'Voeding en kanker; wat (w)eten we eigenlijk?' is gratis en bedoeld voor mensen met kanker en hun naasten. Aanmelden is verplicht en kan tot 11 april via patientencommunicatie@jbz.nl of via (073) 553 24 57 (tijdens kantoortijden).

 

Programma
De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 13 april van 14.00 - 17.30 uur in het auditorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De zaal is open om 13.30 uur.

 

Tijdens de informatieve en interactieve bijeenkomst geven verschillende sprekers informatie over het thema en ontdekt u wat uw smaak is.

De bijeenkomst begint met presentaties van 3 deskundigen:

  • dr. Sandra Beijer spreekt over feiten en fabels op het gebied van voeding en kanker. Zij werkt bij IKNL aan onderzoeks- en voorlichtingsprojecten op dit gebied.
  • dr. Peter Klosse vertelt over de 'Smaakcheck' die hij heeft ontwikkeld. Deze 'smaakprofessor'  is gepromoveerd op smaak en smaakclassificatie.
  • Janny van de Laar, initiatiefnemer van het Kookcafé van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, geeft een presentatie. 

 

Van 15.30 – 17.00 uur gaat u aan de slag met uw eigen 'smaakprofiel'. Met behulp van de Smaakcheck ontdekt u wat uw smaakprofiel is. In het personeelsrestaurant kunt u vervolgens gerechtjes proeven die bij uw profiel passen. Natuurlijk mogen ook de gerechtjes van andere smaakprofielen worden geproefd. Voor alle profielen zijn recepten aanwezig zodat u deze ook thuis nog kunt uitproberen.


Zoeken

Print