Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

JBZ start met Griepafdeling, diagnose sneller te stellen

vrijdag 5 januari 2018

De griep heerst in Nederland. In het Jeroen Bosch Ziekenhuis worden patiënten met griep voortaan opgenomen op een speciale Griepafdeling. Bij patiënten met verdenking op griep kan tijdens het verblijf op de Spoedeisende Hulp al de diagnose griep worden gesteld. Het JBZ is het eerste ziekenhuis in Brabant dat op deze manier werkt.


Bij patiënten die op de Spoedeisende Hulp (SEH) symptomen laten zien van griep, wordt tijdens het griepseizoen voortaan direct een keel-neusuitstrijk afgenomen. Met behulp van een nieuwe laboratoriumtechniek kan op elk moment van de dag binnen een half uur worden vastgesteld of iemand griep heeft. Is dat het geval, dan wordt hij of zij opgenomen op de Griepafdeling. Voorheen kon griep nog niet op de SEH worden geconstateerd, maar kon de diagnose vaak pas later tijdens het verblijf op een verpleegafdeling worden gesteld.


Voor de Griepafdeling wordt een deel van de afdeling Geriatrie vrijgemaakt. Patiënten op de nieuwe afdeling worden in isolatie verpleegd. Dit betekent dat medewerkers een mondneusmasker dragen en daarnaast alle gebruikelijke hygiënemaatregelen zoals handdesinfectie in acht nemen.


Voor mensen met griep betekenen de snellere griepdiagnostiek en de nieuwe afdeling dat zij voortaan gestroomlijnde en patiëntgerichte zorg krijgen op één plek.


Zoeken

Print