Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

IVF-gids biedt uitleg en houvast

donderdag 9 november 2017

Wensouders die aan IVF of ICSI beginnen krijgen te maken met allerlei onbegrijpelijke medische termen. Daarom schreven JBZ-gynaecoloog Jan Peter de Bruin en journalist Henk Hanssen een gids waarin alle begrippen snel kunnen worden opgezocht: De IVF-gids, alles wat je moet weten om je kans van slagen te vergroten.

 

Regie krijgen
Jan Peter de Bruin (foto) is als gynaecoloog verbonden aan het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Hij heeft honderden paren met vruchtbaarheidsproblemen behandeld. “Het belang van De IVF-gids ligt voor mij in het goed voorlichten van patiënten, zodat zij weer regie kunnen krijgen over hun eigen situatie. Patiënten met een onvervulde kinderwens zijn vaak onzeker en gestrest. Goede uitleg over hun vruchtbaarheidsprobleem en behandelmogelijkheden geeft rust en een zekerder gevoel over de keuze die ze samen met hun dokter maken.”

 

 

Ingewikkelde termen
Henk Hanssen is auteur van diverse populaire boeken over het vaderschap zoals Babymanagement en Peutermanagement voor mannen. "Als je aan een IVF-traject begint, beland je in een vreemde wereld vol ingewikkelde termen zoals LH-piek, blastocyste en agonist. Voor artsen en verpleegkundigen is het allemaal gesneden koek, als wensouder begrijp je er weinig van. Ik had behoefte aan een gids die me uitleg en houvast bood. Dát boek is er nu.”

 

Het eerste exemplaar van De IVF-gids wordt overhandigd aan een patiënte van co-auteur Jan Peter de Bruin. De uitgever van de gids is IkVader.nl.


Zoeken

Print