Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Informatieve en ontspannende avond in het kader van Borstkankermaand

donderdag 5 oktober 2017

Oktober is de maand waarin elk jaar wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor borstkanker. In dat kader houdt het Borstcentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis op dinsdag 31 oktober een informatieve en ontspannende avond voor vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad. Specialisten van het JBZ geven uitleg over borstreconstructie. Aansluitend is er een informatiemarkt op de Boulevard. Hier presenteren wij verschillende mogelijkheden op het gebied van uiterlijke verzorging. Ook kunt u ideeën opdoen om u beter te voelen tijdens en na de behandeling van borstkanker.

 

Waar en wanneer

Dinsdag 31 oktober, 18.00 - 21.30 uur

Auditorium Jeroen Bosch Ziekenhuis

 

Aanmelden

Deelname aan de avond is gratis. Aanmelden kan tot en met vrijdag 27 oktober via patiëntencommunicatie@jbz.nl of via (073) 553 2457, onder vermelding van uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. Uiteraard is uw partner of een andere naaste ook van harte welkom.

 

Programma

18.00 uur: Ontvangst met een kopje soep en een broodje

 

18.45 uur: Cosmetiek rondom behandeling van borstkanker

 • Welkomstwoord
  Hella Bosch, verpleegkundig specialist JBZ
 • Welke mogelijkheden zijn er voor reconstructie van de borst bij behandeling van borstkanker of na borstkankerbehandeling in het verleden
  Dr. Maud Bessems, chirurg JBZ en dr. Emmi Friedeman, plastisch chirurg JBZ
 • Paneldiscussie

 

20.00 uur: Informatiemarkt ‘Beter in je vel!’

 • Onder het genot van een hapje en drankje kunt u kennismaken met nieuwe trends op gebied van protheses, lingerie, make-up en kunt u ontdekken wat een kleuranalyse voor u kan doen. Heeft u vragen op het gebied van voeding? Dan kunt u dit bespreken met de diëtisten. Ook een fysiotherapeut is aanwezig om u te vertellen hoe u het beste uw conditie kunt verbeteren. Of misschien heeft u altijd al eens willen weten of mindfulness iets voor u kan betekenen. Antwoorden op deze vragen, u vindt het allemaal op de Boulevard.

  Ook heeft u de gelegenheid vragen te stellen aan de aanwezige experts.

 • Op de boulevard kunt u ook genieten van de kunstwerken die tentoongesteld zijn. In het Jeroen Bosch ziekenhuis is kunst een belangrijk onderdeel van de ‘healing environment’ die het ziekenhuis wil zijn: een prettige omgeving die bijdraagt aan het welbevinden tijdens het verblijf in het JBZ. Tijdens uw bezoek aan de informatiemarkt ziet u de expositie ‘De lucht is diep”. De kunstwerken zijn van beeldend kunstenaars Jenny Ymker en Liesbeth Wassink. Jenny Ymker toont gobelins en Liesbeth Wassink keramiek.

 


Zoeken

Print